Abortus: jouw verhaal

Verlies roept allerlei emoties op, je hebt verdriet, bent boos op jezelf of op een ander. Je hebt spijt en je voelt je schuldig naar jezelf of je partner.
Dat kunnen heftige emoties zijn, soms zo erg dat je in het dagelijkse leven niet meer goed kunt functioneren. De emoties kunnen ook tegenstrijdig zijn in je hoofd. Mag ik wel verdrietig zijn, want ik heb zelf de beslissing genomen. Het is niet omdat je zelf voor de abortus hebt gekozen dat je hier geen verdriet om mag hebben. In tegendeel: goed voor jezelf zorgen betekent ook dat verdriet onder ogen zien, het een plek geven.

Er met anderen over praten lukt niet omdat er vaak schaamte is, toch heb je steun en begrip nodig. Er was een reden waarom mijn zwangerschap is afgebroken en die is er voor iedere vrouw die deze beslissing neemt. Het is persoonlijk en niemand hoeft daarover te oordelen.

Laat je niet afschrikken om hulp te zoeken, in plaats van alleen in je hoofd met de verwerking bezig te gaan, kan het helpen dit fysiek te doen, bezig te zijn met het proces en het letterlijk een plek te geven.

Samen zoeken we naar mogelijkheden, dit kan o.a. doormiddel van een schilderij of een beeld maken vanuit je hart. Ook kunnen we het afwisselen met wandelen in het bos en Familieopstellingen toepassen. Er is aandacht voor jou, jouw situatie en jouw verhaal.

Spreekt het je aan, neem dan contact met me op voor jouw wensen, ik help je graag bij dit proces. De ervaring leert dat er gemiddeld 4 tot 6 contactmomenten zijn.

Benieuwd naar mijn verhaal?